Niculina Stoican

Niculina Stoican

stoican    Niculina Stoican s-a nascut pe plaiurile mehedintene, in localitatea Balta, iar pasiunea pentru muzica a cucerit-o inca de mica. Mostenind talentul de la mama sa, Angelica Stoican, tanara s-a inscris la Facultatea de Etnomuzicologie si Folclor in Bucuresti, in clasa profesoarei Marioara Murarescu. In 1996, a fost angajata la Ansamblul Artistic Profesionist ”Doina Gorjului” din Targu-Jiu.

    Palmaresul sau este bogat in premii si distinctii, fiind laureata a festivalului ”Mamaia” in 2001 si a festivalului ”Maria Tanase”, “Mostenitorii”, organizat de Televiziunea Romana si Marioara Murarescu. Niculina Stoican se mandreste si cu o colectie impresionanta de costume populare - peste 150, si doreste sa le expuna intr-un muzeu personal, pentru ca fiecare persoana care ii trece pragul sa le poata admira.

     Cantareata a lansat mai multe albume populare, toate primite cu caldura de public si apreciate la nuntile la care Niculina Stoican este invitata sa cante. In prezent, artista intampina telespectatorii la emisiunea “Te vreau langa mine”, ramanand insa fidela muzicii populare.